Fundering Oude Noorden Rotterdam

funderingsonderzoek Oude Noorden Noord

Checkmark_Rapport_Fundering_Provenierswijk

Waarom is funderingsonderzoek belangrijk?

Meten is weten: wie weet hoe zijn fundering ervoor staat kan plannen en blijft zelf aan zet;
Als er geen actie vereist is, is dit fijn om te weten;
Mocht er actie vereist zijn kan dit tijdig worden aangepakt, dat is minder ingrijpend en goedkoper dan te lang wachten met grotere schade als gevolg;
Als blijkt dat er in de toekomst maatregelen genomen moeten worden kan hiervoor gericht worden gespaard;
Op basis van een funderingsonderzoek is het mogelijk om de verdere ontwikkeling van de fundering te monitoren;
Bij verkoop van woningen wordt steeds vaker naar de status van de fundering gevraagd.

De aanpak

wijkgericht funderingsonderzoek met alle eigenaren

Eigenaren in het Oude Noorden Noord komen in aanmerking voor een speciale aanpak: wijkgericht funderingsonderzoek met alle eigenaren. Adviesbureau Urbannerdam is in opdracht van de gemeente Rotterdam als procesbegeleider aangenomen. Samenwerkingspartner in dit project is woningcorporatie Woonstad Rotterdam, zij bezitten veel woningen in de wijk.

Urbannerdam is begonnen om eigenaren in het Oude Noorden Noord te informeren over gezamenlijk funderingsonderzoek. Daarnaast loopt het traject voor een gezamenlijke offerte voor funderingsonderzoek.  Procesbegeleider Urbannerdam is hier op dit moment volop mee bezig. Zodra de offerte er ligt kunnen eigenaren zich inschrijven voor het onderzoek.  De gemeente Rotterdam geeft subsidie voor deze onderzoeken, waardoor de prijs per eigenaar lager wordt. 

Welke woningen komen in aanmerking? Dit staat op de kaart en de  adreslijst. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op!

Funderingsondezoek is een gezamenlijke opgave omdat vaak meerdere eigenaren een fundering delen. Samenwerking tussen buren, mede-eigenaren of binnen een VvE is een belangrijke stap naar succesvol onderzoek. Contactpersonen die mensen informeren en verbinden zijn belangrijk voor  dit traject. Urbannerdam is aanspreekpunt voor hen en voorziet hen van alle nodige informatie. Elke woningeigenaar kan zich opgeven als contacpersoon.

aanmelding

Woningeigenaren in het Oude Noorden Noord kunnen deel nemen.

Ook zijn wij op zoek naar contactpersonen die hun buren of mede-eigenaren informeren en overtuigen om mee te doen met het onderzoek. Samen bereiken wij meer!

Onderzoek

Eigenaren worden ruim van tevoren geïnformeerd wanneer hun pand wordt onderzocht. Er ontstaat geen overlast en er wordt geen destructief onderzoek verricht. Woonstad laat haar panden ook onderzoeken.

Oplevering

Deelnemers ontvangen een onderzoeksrapport voor hun blok, het rapport voldoet aan de landelijke richtlijn van het KCAF. Het onderzoeksbureau zal de rapporten toelichten. 

Ik heb belangstelling

Via het online formulier kunnen geïnteresseerden zich aanmelden op onze nieuwsbrief, of zich direct aanmelden voor funderingsonderzoek. Wie contactpersoon wil worden kan dit ook op het formulier aangeven.

Wie zich aanmeldt ontvangt een bevestiging per e-mail. Daarna nemen wij contact met u op.

aanmelden

Ik wil mij aanmelden voor:
Versturen

Vraag en antwoord

Waarom is het Oude Noorden Noord aangewezen voor funderingsonderzoek?

De gemeente Rotterdam heeft voor grote delen van de stad de funderingsproblemen ingeschat en een aantal risicogebieden aangewezen. Het Oude Noorden Noord is er een van. Woningcorporatie Woonstad wil graag haar panden in het Oude Noorden Noord onderzoeken en heeft de gemeente benaderd omdat zij graag particulieren wil stimuleren om mee te doen met het onderzoek. Op deze manier is de aanpak tot stand gekomen.

Wat is een onderzoekseenheid?

Een onderzoekseenheid bestaat uit een aantal aaneengesloten panden. Per onderzoekseenheid wordt een onderzoeksrapport opgesteld. Op dit moment wordt de wijk in onderzoekseenheden verdeeld; zodanig dat het onderzoek voordelijk uitgevoerd kan worden. 

Contactpersoon, wat houdt dit in?

Samenwerking tussen buren en eigenaren is belangrijk omdat vaak meerdere panden op één fundering staan. Contactpersonen bespreken dit onderwerp met hun buren, verbinden en creëeren draagvlak. Urbannerdam is aanspreekpunt voor contactpersonen en voorziet hen van informatie. 

Is er subsidie beschikbaar?

Subsidie_Funderingsonderzoek_Provenierswijk_west_

De gemeente Rotterdam subsidieert funderingsonderzoek. In de wijkgerichte aanpak is de subsidie al verrekend in de prijs die elke eigenaar moet betalen. Eigenaren hoeven dus niet zelf te berekenen hoeveel subsidie zij krijgen. De gemeente subsidieert 75% van de kosten.

Ontstaat er overlast door de onderzoekswerkzaamheden?

Overlast_Funderingsonderzoek_Provenierswijk_west_

Nee. In de woningen wordt alleen gekeken en er worden foto’s genomen (visuele inspectie, geen destructief onderzoek). Het onderzoeksbureau zal een of meerdere inspectieputten aan de buitenkant van het pand graven. Hierdoor ontstaat geen overlast.

nieuws

1e nieuwsbrief

februari 2020

Download hier onze eerste nieuwsbrief met o.a. een verslag van de funderingswandeling door het Oude Noorden Noord.

Wie zijn wij?

‘Onderzoek je fundering’ biedt procesbegeleiding voor eigenaren in opdracht van de gemeente Rotterdam. De procesbegeleiding wordt gecoördineerd door Urbannerdam. Tim Kapfer en Eva Luijendijk zijn uw procesbegeleiders die u kunt benaderen voor vragen of opmerkingen. Als u contactpersoon wilt worden kun u dat bij hen aangeven.

Onderzoek je fundering partners