Fundering wandeling 10-1-2020

De online-informatieavonden zijn geweest

Fundering wandeling 10-1-2020

In gesprek met eigenaren

12 februari 2021

Wij hebben tijdens twee online-informatieavonden met eigenaren gesproken en onze aanpak toegelicht (zie ook de presentatie en lijst met vragen en antwoorden). Wij kijken uit naar een goede samenwerking om veel panden te laten onderzoeken. Hier leggen wij in een korte film het stappenplan tot funderingsonderzoek uit.

Er waren meer dan 50 eigenaren en het funderingsloket van de gemeente aanwezig. Wij gaven uitleg over funderingsproblematiek en welke stappen eigenaren kunnen nemen om tot een funderingsonderzoek te komen (zie onze presentatie). Er werden veel vragen gesteld en contacten gelegd. De eerste eigenaren hebben al groepen gevormd en sommigen hebben offertes opgevraagd.   

Onderzoek-funderingsproblematiek-in-Rotterdam

Hoe gaat het traject verder?

Eigenaren die een fundering delen moeten deze samen laten onderzoeken. De eerste stap is om met mede-eigenaren en buren in contact te komen en een groep te vormen.  Wie graag de fundering wil laten onderzoeken en de buren mee wil krijgen kan zich het best als contactpersoon opgeven. Wij houden binnenkort een contactpersonenoverleg waar wij uitleg en tips geven over het opvragen van offertes, de subsidieregeling, opdrachtverstrekking e.d. Eigenaren kunnen tijdens dit overleg ervaringen uitwisseleln. Het overleg vindt online plaats.

24 februari, 19.00 uur, Microsoft teams

(stuur een bericht en ontvang de link om deel te nemen)