Fundering wandeling 10-1-2020

Het eerste contactpersonenoverleg is geweest

Fundering wandeling 10-1-2020

Eigenaren werken samen

11 maart 2021

Wij hebben tijdens een online-overleg met eigenaren gesproken die aan de slag willen met funderingsonderzoek (zie ook de presentatie en lijst met vragen en antwoorden). Sommigen hebben al offertes opgevraagd, anderen zijn bezig om contact te leggen met de buren. Een aantal eigenaren hebben zich als contactpersoon opgegeven en nemen het voortouw binnen hun groep.

Er waren ongeveer 20 eigenaren aanwezig. Het vormen van een groep is de eerste stap naar funderingsonderzoek: dit onderwerp stond bovenaan de agenda. Sommige eigenaren kenden elkaar, anderen zijn via dit overleg met elkaar in contact gekomen.  Daarnaast hebben wij gesproken over offertes - opvragen en beoordelen - , de subsidie van de gemeente en gezamenlijk opdracht geven als groep. Een geslaagde avond.

Hoe gaat het traject verder?

Er zijn al groepen bezig met het opvragen van offertes. Binnenkort hebben wij een afspraak met een groep aan de Walenburgerweg om de door hun opgevraagde offertes samen door te nemen. Zij willen graag een shortlist opstellen, de subsidie door de gemeente laten berekenen en daarna een keuze maken welk bureau de fundering gaat onderzoeken. Wij werken samen met hen.

Sommige funderingen zijn groot, bijvoorbeeld aan het Ungerplein. Veel eigenaren hebben belangstelling, maar er zijn nog panden binnen deze fundering waar geen contact met de eigenaar tot stand is gekomen. Tijdens het overleg hebben de aanwezige eigenaren kennis gemaakt en besloten om samen de overige eigenaren te benaderen. 

Ben jij geïnteresseerd in funderingsonderzoek en wilt weten of er al een groep voor jouw funderings is gevormd? Of wil jij contactpersoon worden en actief meewerken om met een groep de fundering te laten onderzoeken? Neem contact met ons op.

Het volgende contactpersonenoverleg vindt (online) plaats:

14 april, 19.00 uur, Microsoft teams

(stuur een bericht en ontvang de link om deel te nemen. Aanmelden kun per direct.)